Til de unge

Hvis du er på vej til at flytte ind på døgnafdelingen, kan du her læse om, hvem vi er, og hvad vi kan tilbyde dig.

Børn- og Ungehus Hjørring - Døgn, er et tilbud til dig, som af den ene eller anden årsag har brug for noget hjælp, støtte, eller hvor det hele måske bare er ramlet sammen om dig.

Når du kommer på børn- og ungehuset, bor du her fast i en periode, fra få uger op til 12 måneder. Det er altså ikke et sted, man skal blive. Men et sted du bor, imens der arbejdes på at få løst problemerne, så du og din familie kan få det så godt som muligt sammen. Så snart det er muligt, skal du hjem igen. Hvis det ikke er muligt, skal der findes en anden løsning.

Når du flytter ind

Når du flytter ind, bliver du modtaget af nogle søde pædagoger, som viser dig rundt i huset. Vi er 9 pædagoger, der er fordelt på 3 teams. Du vil med det samme få at vide, hvilket team du er i.

Dit team har et tæt samarbejde med din skole, sagsbehandler og familie for bedst at kunne hjælpe dig i din dagligdag. Teamet vil sammen med dig, din sagsbehandler og familie lægge en plan for dig, mens du bor her. Vi vil sammen finde ud af hvorfor og hvor længe, du skal bo her.

En af de første ting, vi gerne vil lave sammen med dig, er din livshistorie. Her kan du med dine egne ord fortælle om dit liv på godt og ondt. På den måde får vi en super god forståelse af, hvem du er, og hvordan vi bedst kan hjælpe dig. 

Dagligdagen

Mens du bor på Børn- og Ungehus Hjørring - Døgn, vil vi gøre hvad vi kan, for at du bliver på samme skole og klasse, også selvom det ikke er en skole i Hjørring.

Det er en fordel, at du har en telefon, mens du bor her, så vi har mulighed for at komme i kontakt med dig. Har du nogle fritidsaktiviteter, må du meget gerne fortsætte med det, fx fodbold, badminton mm.

Mandag er der rengøringsdag, hvor du gør rent på værelset, enten alene eller med hjælp fra en pædagog. Det er også denne dag, hvor du får udbetalt lommepenge, som er mellem 30 og 250 kr afhængigt af, hvor gammel du er.

 

Aktiviteter

Hos os vil vi rigtig gerne lave aktiviteter. Vi ser aktiviteter som en sjov og hyggelig måde at være sammen på og som noget, der giver os gode oplevelser.

Hvad kan vi så tilbyde? 

Vi har et træningsrum med udemærket udstyr, boldbane med kunstgræs, bordtennis- og poolbord, dart og forskellige brætspil. Vi har også hurtigt internet. Så er du gamer, eller streamer du musik eller film fx via Spotify eller Netflix er det muligt her.

Derudover har vi forskellige temaaftner, hvor vi nogle gange har inviteret familien til hygge. Fx har der været klippe/klistre dag omkring jul, hvor forældre, søskende og bedsteforældre er kommet til gløgg og æbleskiver.

Onsdag og lørdag er aktivitetsdage. Onsdag er ”lille” aktivitetsdag, hvor vi sammen laver en aktivitet, som fx en spille/hyggeaften i huset, en fodboldturnering eller andet. Lørdag er så lidt større aktivitetsdag, hvor I får mulighed for at gøre ting, som at køre go-cart, tage i biografen, eller på netcafé. Det er noget I finder ud af sammen.

Når du bor her, er der også nogle pligter. Du vil fx få en maddag hver anden uge, hvor du sammen med en pædagog står for aftensmaden. Har du ønske om at lave mad hver uge, er det også muligt. Du behøver ikke at kunne lave mad, da det er noget, du laver sammen med en pædagog.